På tallriken blir det kollgrillgrade lammkotletter, kycklingvingar och färskpotatis.
Ramadan använder grillolja, vegetasalt och svartpeppar för att ge smak till sin kollgrillning. Vegeta salt (eller Vegeta allkrydda som det också kallas) är en salt kryddblandning som utvecklades 1959 av den bosnisk kroatiska vetenskapsmannen Zlata Bartl.
Ramadans mixade kollgrill
Kock: Ramadan HuseiniTid: 3 timmar, varav ca 1,5 tim är för att köttet ska marinera.
Ingredienser
- Lammkottletter
- Kycklingvingar
- Färskpotatis
- Vegeta allkrydda
- Svartpeppar
- Grillolja
- Dill
Instruktioner
- Marinera kycklingvingarna och lammkotletter i grillolja och vegeta krydda, i ca 1,5 timme. Tänd kollgrillen. Grilla lammkotletterna och kycklingvingarna tills de får färg. Olja in potatisen. Salta och krydda med vegeta. Lägg potatisen aluminiumfolie, och lägg några dillkvistar ovanpå. Gör ett tätt paket av aluminiumfolien. Lägg potatispaketet på grillen tills potatisarna är mjuka. Servera allt grillat med mer grillat :grillade grönsaker (t ex tomat, paprika, rödlök)